De wereld draait maar door

Een mooi mens is niet meer.

Afgelopen week overleed onze goede vriendin en heerlijk mens Tineke Mast.
Tineke. Grote, sterke, altijd opgewekte blonde vrouw en mede grondlegger van en motor achter Stichting Care4Tina. De stichting waarmee ze samen met haar partner Elise en vele anderen het verschil maakte voor honderden kinderen. (check de website care4tina.nl)

Vorig jaar wilden we bij hen thuis de videoclip opnemen van mijn eerste single. Script, kap/grime, acteurs, figuranten stonden klaar maar werden vanwege covid afgezegd. Enige tijd later werd Tineke ziek. De opnames zijn nooit afgemaakt en worden ook niet afgemaakt.

Vandaag hebben we afscheid van Tineke moeten nemen. Binnen een jaar en net op het moment dat ze het iets rustiger aan wilde doen met Care4Tina en twee maanden met pensioen was. De buitenbeelden, geschoten in hun stad Zutphen, waarin alleen ik te zien mocht zijn ivm covid, heb ik bij elkaar gezet en tot een nieuwe clip gevormd als monument voor haar. Tineke.‘

De wereld draait maar door” gaat over het gevoel van boosheid dat je voelt als alles en iedereen om je heen maar doorgaat en plezier heeft terwijl jij net iemand hebt verloren.
Ik heb het vanmiddag tijdens de indrukwekkende dienst in Theater de Hanzehof voor haar mogen zingen en in overleg met Elise staat het inmiddels online op alle streamingsdiensten. Wellicht als een gevoel van herkenning of iets om kracht uit te putten.

Dag Tinus, we gaan je nóóit vergeten!
Pluk de dag!

Geef een reactie